Parcul de pasari “Vogelpark Avifauna”

La ultima noastra vizita in Amsterdam nu stiam unde sa dormim, parca nebunia din Amsterdam cu parcare f scumpa, cu hoteluri murdare si servicii proaste nu ne mai atragea. Asa ca am dat un search pe net si am gasit un hotel minunat cu un pret bun in Alphen aan den Rijn (30 km de Amsterdam). Din denumirea orasului am dedus ca este pe undeva pe langa Rhein (cel care curge si pe la noi prin sat ๐Ÿ˜‰ – prin Dรผsseldorf). Am zis excelent, tragem si o fuga pana la mare a doua zi, dormim si ca domnii si are si masinutza unde sa traga.
Surpriza a fost mai mare, ca atunci cand am ajuns la destinatie, se intindea langa hotel un imens parc de pasari. Si pentru ca stateam la hotel, intrarea era gratuita.
Pentru cei care stiu germana…ei bine, in olandeza se numeste tot asa – Vogelpark ;).
Iata cateva poze din parc… nu am scris ce pasarele sunt ca eu nu prea ma pricep in denumiri. Eu doar le admir ๐Ÿ˜‰
Iata una care ne tot dadea tarcoale….nu ca parca seamana cu cele din jurassic park? Era ciudat ca zbura pe deasupra, facea parte din parc si totusi nu pleca de acolo..

Apoi am vazut cum ii dadea sa pape unui papagal colorat

Si da, si pinguinii sunt pasari

Iata si un cuplu de pasari cunoscute :p

Apoi am intrat intr-o sera unde ni s-au dat niste pahare cu un fel de sirop…nu stiam ce o sa se intample…si cand am intrat. Navala pe noi de papagali colorati. Care mai de care vroia sa bea siropul.Si cand am vazut ca s-a terminat siropul, si am crezut ca s-a terminat distractia, au inceput sa linga blidu’ :))

Si ca nota informativa de sfarsit – parcul a fost deschis la 17 mai 1950. Si este primul parc de pasari din lume.
Ne-am bucurat ca am putut sa vedem asa un parc superb, mai ales ca nici nu speram sa fie localizat hotelul intr-un rai de pasarele.

6 thoughts on “Parcul de pasari “Vogelpark Avifauna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code