De la pui la mami

Inainte…ca asa pot sa impart viata, inainte de Felix si dupa Felix :D, eram “Puiu”.
“Puiu” in sus si “puiu” in jos, cateodata mai scapa cate un “iubita” sau hai fie, cate un “Raluca”.
De vreo 2 ani jumatate ma cheama “mami” si cand nu se gaseste ceva prin casa ma cheama “mama” :D. Sincera sa fiu, nici nu stiu cand m-am redenumit, ce este cert, acum sunt mami. Am cana lu’ mami, mami face de mancare, mami este sexy, mami pregateste sa plecam…m-am lasat redenumita fara sa imi dau seama.

Copilul s-a adaptat usor si chiar daca stie ca mami este Raluca, totusi eu sunt mami lui si asa ma striga. Cateodata ii scapa cate un Mutter cand vrea sa fie mistocar cu tac-su :D.

Nostim este cand avem in zona propriile mame si il aud pe “tati de Felix” cum striga: “maamiii” si raspund si eu si soacra-mea 😀 .
Imi place ca sunt mama si mamica si chiar daca sunt cu numele si mama sotului meu, inca il cosider coechipier de familie, sot si iubit – si ce daca il strig si eu “Taaatiii” prin casa ♥

Si ca sa ne documentam putin – cuvantul mama vine din lb franceza: “maman” si se foloseste in forma actuala din sec 17. Se inradacineaza cu latinul “mammma” (san) si grecescul “mamma” (san de mama).
Daca la Tati se mai jongleaza in diferite limbi, la mama, cam tot pe acolo ne oprim. Cred ca si pentru copii este destul de usor de pronuntat, chiar daca Felix a spus doar tata pana aproape de 10 luni 😀

2 thoughts on “De la pui la mami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code